NessieDVB::Forum

... talks ...

CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

virtual tuner mode

The mode is destined for users of HD models of Dreambox and also for all who are using Linux as mediacenter (included really big group of VDR fans).

CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby __jata__ » Sat Oct 22, 2011 12:07 pm

Upgradoval jsem vtuner a myslím, že je nějaký problém s kernelovým modulem 1.2-a790a4f4bed6.
Zatím co předešlá verze (1.1p4-f329d597bd62) s kernelem 3.0.6-gentoo bez problémů chodí, při použití nové verze si vdr ani neškrtne, v logu se jen hromadí hlášky:
Code: Select all
Oct 22 12:04:04 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 62, tp 111875
Oct 22 12:04:43 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1, tp 212525
Oct 22 12:04:53 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 2, tp 212525
Oct 22 12:05:11 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 3, tp 212525
Oct 22 12:05:27 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 4, tp 111875

(jak je vidět z logu přepínání, není to jen na jednom kanálu). FW nessie mám recentní, Pingu1.2.7 2011-10-14.
kernelový log vypadá bezproblémově:
Code: Select all
Oct 22 11:54:14 [kernel] virtual DVB adapter driver, version 1.2-a790a4f4bed6, (c) 2010-11 Honza Petrous, SmartImp.cz
Oct 22 11:54:14 [kernel] DVB: registering new adapter (vTuner proxy)
Oct 22 11:54:14 [kernel] vtunerc: registered /dev/vtunerc0
Oct 22 11:54:14 [kernel] vtunerc0: setting DVB-S2 tuner vtype
Oct 22 11:54:14 [kernel] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (vTuner proxyFE DVB-S2)...
vs.

Code: Select all
Oct 22 11:56:45 [kernel] virtual DVB adapter driver, version 1.1p4-f329d597bd62, (c) 2010-11 Honza Petrous, SmartImp.cz
Oct 22 11:56:45 [kernel] DVB: registering new adapter (vTuner proxy)
Oct 22 11:56:45 [kernel] vtunerc: registered /dev/vtunerc0
Oct 22 11:56:45 [kernel] vtunerc0: setting DVB-S2 tuner vtype
Oct 22 11:56:45 [kernel] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (vTuner proxyFE DVB-S2)...

Ani klient si nijak nestěžuje.... akorát to nefunguje ;) . Nebo nová verze modulu chce nějaký extra parametr? Podle modinfo se v parametrech nic nezměnilo....
__jata__
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 02, 2011 5:05 pm

Re: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby __jata__ » Sat Oct 22, 2011 12:38 pm

Projel jsem revize a postavil je, stalo se to někde mezi f329d597bd62 a f275dc375175, tj. již verze f275dc375175 se chová stejně a stejně tak se to chová pod kernelem 3.0.7-gentoo. Není to problém s klientem, použil jsem stejný (nejnovější) pro všechny moduly.
__jata__
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 02, 2011 5:05 pm

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby hop » Sat Oct 22, 2011 2:50 pm

Diky za bugreport. Opravdu je tam nejaka chyba :-(

Bohuzel se k tomu dostanu az zitra, takze prozatim - zustante na funkcni verzi 1.1p4

/Honza
hop
 
Posts: 86
Joined: Tue May 31, 2011 12:36 am

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby __jata__ » Sat Oct 22, 2011 3:15 pm

ok, pro podobně postižené nešťastníky jsem připravil gentoo ebuild, obsahující tu fungující verzi modulu. Použití:
emerge =vtuner-1.1
Verze 9999 je 'tip', který momentálně s vdr nefunguje, verze 99999 je vývojová verze ebuildu o kterou se ani nepokoušejte ;)
--------
26.10.2011: jelikož zdroják vtunerc.ko už je zase ok, můžete používat verzi 9999 (pokud chcete být na bleeding edge)
Attachments
vtuner-ebuild.tar.bz2
OBSOLETE
(8.2 KiB) Downloaded 495 times
__jata__
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 02, 2011 5:05 pm

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby hop » Sun Oct 23, 2011 7:24 am

Tak jsem ten fix, co jsme vcera spolu testovali, commitnul - verze 1.2p1
Prosim te, jeste to otestuj, primo z repa.

Dik

/Honza
hop
 
Posts: 86
Joined: Tue May 31, 2011 12:36 am

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby __jata__ » Sun Oct 23, 2011 9:11 am

Verze modulu 1.2p1-ace6c943cc40 (23.10.2011, 9:00) už je v pořádku. Testováno na x86_64 i x86.
Takže problém je omezen jen na ty výše uvedené verze modulu, už je možné zase používat ebuildy verze 9999.
Díky, Honzo.
__jata__
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 02, 2011 5:05 pm

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby hop » Sun Oct 23, 2011 12:30 pm

Super. Jsem rda, ze se to tak rychle naslo. Ja totiz prenasel patch, ktery
jsem prvotne delal na ipboxu a tam to fungovalo. Holt jsem si nevsiml
jedne radky :-/ Stane se.

Jeste jednou dik za rychly bug report.

/Honza
hop
 
Posts: 86
Joined: Tue May 31, 2011 12:36 am

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

Postby __jata__ » Sat Nov 05, 2011 12:50 pm

Jelikož problém byl odstraněn a tudíž asi další diskuse není třeba, zamykám tento thread.
__jata__
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 02, 2011 5:05 pm


Return to config:vtuner

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron